Madpolitik

Børnene i vuggestuen og børnehaven har deres egen madpakker med hver dag.

Vi har den holdning, at madpakker og frugtposer er forældres eget ansvar, men vi anbefaler selvfølgelig en sund og varieret madpakke med et minimum indhold af sukker.

Bliver børnene sultne i løbet af formiddagen er de velkomne til at tage noget mad fra deres madpakke. Bliver børnene sultne sidst på eftermiddagen henter vi også gerne madkasser eller frugtposerne frem.

Børnene i både vuggestuen og børnehaven har også deres egen frugtpose med til om eftermiddagen. Vi anbefaler at børnene har frugt/grønt og noget brød med f.eks rugbrød, knækbrød en bolle eller lign.  

De fleste børn er meget glade for deres madpakke/frugt og der er et stort fælleskab for børnene omkring det, at spise madpakkerne sammen. De bliver ofte inspireret af indholdet i hinandens madpakker, og der er stor glæde ved at opleve at have det samme med.

I vuggestuen har vi en forældrestyret mælkeordning, som en af forældrene i vuggestuen står for. Mælkeordningen er til frokost. Mælkeordningen er kun for de børn, hvis forældre aktivt har tilmeldt sig ordningen.

Ordningen går ud på, at hvert barn på skift tager mælk og med til alle børn i gruppen. Der hænger en liste i vuggestuen hvor man kan orientere sig løbende. På listen står der, hvornår man skal have mælk med og hvor meget der anbefales at der bliver medbragt.