Maden i huset

Vi har den klare holdning, at I som forældre selv bestemmer, hvad der kommer i Jeres børns madpakker og frugtposer.

Vi henstiller dog til, at I er opmærksomme på, at det er en sund og varieret madpakke med et minimum af sukker. Husk også at være opmærksomme på det skjulte sukker i fx. rosiner, fignestænger m.m.

Vi står selvfølgelig gerne til rådighed med råd og inspiration, hvis I har behov for det. Skulle der være enkelte børn, der har en mindre god madpakke med, vil vi som personale henvende os til den enkelte forældre. 

Sådan gør vi:

I børnehaven spiser vi mad og frugt ved, at alle børn vasker hænder og henter deres madpakke/frugt samt drikkedunk. Et barn udvælges af de voksne til at sige "værsgo". Barnet kommer i centrum og føler sig som noget særligt. Det er også en øvelse for de børn, der har brug for at øve sig i at være i centrum. Resten af børnegruppen opfordres til at sige "tak" til barnet.

Vi prioriterer, at børnene under måltidet får mulighed for at snakke sammen. Dog skal det foregå i et behageligt toneleje, så alle stadig kan koncentrere sig om at spise, og der er rart at være.

Børnene opfordres til at hjælpe hinanden under måltidet, fx med at åbne ostehapsere, fignestænger m.m. Barnet der hjælper bliver værdsat af resten af børnegruppen, og vi opfordrer barnet til at sige "tak" når det har fået hjælp.

Fødselsdage:

Der er forskellige måder at fejre fødselsdag på i børnehaven.
Vi kan blive inviteret hjem til fødselsdagsbarnet. 
Vi kan også holde fødselsdagen her i huset, hvor I forældre kan komme med frokost eller frugt om eftermiddagen. Personalet kan også holde fødselsdagen sammen med barnet og stuen.

Husk ALTID at aftale med personalet på Jeres barns stue, hvordan og hvornår I ønsker at holde Jeres barns fødselsdag, da der kan være andre planlagte aktiviteter i huset.

 
Når der holdes fødselsdage i huset eller på besøg hjemme hos fødselsdagsbarnet ønsker vi, at der kun uddeles EN sød ting, fx, èt stykke kage (uden slik), èn flødebolle, èn is m.m. Vi ønsker ikke, at børnene modtager nogle former for slik, hverken her i huset eller hjemme hos fødselsdagsbarnet.

Vi anbefaler f.eks boller, frugtspyd, pølsehorn, pizzasnegle og lign.

Vælger man kun at invitere enkelte børn foregår det selvfølgelig udenfor børnehavens regi. Vi ønsker heller ikke, at der uddeles invitationer ud i huset.