Traditioner i børnehuset

Vi har nogle gode traditioner, som er med til at lære børnene om højtider i løbet af året - og de elsker det.  Vi markerer højtiderne, og de ældste børn i institutionen går i kirke for at se krybbespil til jul.

Fødselsdage:

Er selvfølgelig en helt fast tradition, hver gang der er et barn der har fødselsdag. Børnene på stuen har tegnet til fødselsdagsbarnet, der får tegningerne overrakt sammen med en fin forside. Børnene kender denne tradition og glæder sig, til det bliver deres tur.

Sommerfest:

Hvert år holder vi sommerfest for børn, forældre og personale. Det er forskelligt hvad vi laver, men foregår altid i huset. Det er forældrebestyrelsen der arrangere sommerfesten.

Lucia:

Hvert år til jul går vi Lucia optog. Det er de børn som starter i skole den efterfølgende sommer som går i Lucia optoget.
Lucia optoget går for de andre børn og voksne i huset, men forældre er også meget velkomne til at komme og se den fine Lucia optog. Det foregår om eftermiddagen.

Fastelavn:

Hvert år fejre vi fastelavn til stor glæde for alle børn og voksne i huset. Vi slår katten af tønden, vi synger og  er selvfølgelig også klædt ud. Der er popcorn og rosinæsker i tønderne.

Plantedag:

Hver forår holder vi plantedag med bedsteforældre. Børnene medbringer en plante hjemmefra, samt en eller flere bedsteforældre. Det er en meget hyggelig dag, hvor bedsteforældrene har mulighed for at være i huset med deres børnebørn, samt spise madpakker. Har børnene ikke bedsteforældre, eller bedsteforældre der bor i nærheden, må børnene meget gerne medbringe en "erstatning" i form af tante, onkel, mor, far eller lignende. Det er en meget hyggelig tradition, som vi har haft en del år.

Bonus er, at børnene i lang tid efter passer og holder øje med den blomst, som de havde med hjemmefra og plantet med deres egen "bedste".

Halloween:

Fejrer vi med ved at udhule græskar. Børnene må meget gerne være klædt ud til Halloween.

klippe-klistre  dag med bedsteforældre:

iI slutningen af november måned inviterer vi igen bedsteforældrene på besøg. Denne gang til klippe-klistredag. vi laver julepynt til en store guldmedalje, og pynter derefter hele huset med pynten. så er vi klar til jul.

Juletræ: Vi henter juletræ sammen med Solgruppen, juletræet står derefter og pynter hele december måned.

Sct. Hans:

Vi tænder bålet og sender heksen til Bloksbjerg og synger bålsang (heksemutter).

 

Afslutningsfest:

I slutningen af april måned holder vi afslutningsfest for de kommende skolebørn. Børnene bliver inviteret og møder op i deres fine tøj. De medbringer hver en ret, efter eget ønske, som bliver stillet op på en fælles buffet. Der er blevet pyntet op med dug, servietter, flag og serpentiner. Vi spiser den dejlige mad og drikker undtagelsesvis saftevand til. Bagefter leger vi nogle af de lege, som der er blevet leget i løbet af børnehavetiden. Børnene er selv med til at bestemme, hvilke lege det skal være.

Afslutningsvis spiser vi kage som børnene også har medbragt.

Festen er kun for børnene og 2 voksne fra børnehaven. Men forældre, evt. søskende og andre pårørende er inviteret til at komme den sidste halve time, inden festen slutter. Her  får overrakt deres skolemappe og et diplom for et "bestået" børnehaveliv. En meget dejlig og rørende fest for både børn, forældre og voksne..